Zonnepanelen Verdienen Zichzelf Nog Steeds Terug
Zonnepanelen Verdienen Zichzelf Nog Steeds Terug

Ook zonder de salderingsregeling blijven zonnepanelen een slimme investering. Volgens installateurskoepel Techniek Nederland is de terugverdientijd nog steeds binnen een aantrekkelijke termijn.

De Invloed van de Afbouw van de Salderingsregeling

Met de geplande afbouw van de salderingsregeling zal de terugverdientijd van zonnepanelen iets toenemen, maar gezien hun lange levensduur is er genoeg tijd om te genieten van een lagere energierekening.

Oproep aan de Politiek

Voorzitter Doekle Terpstra van Techniek Nederland dringt aan op duidelijkheid over de toekomst van de salderingsregeling. Dit om onnodige vertraging in de transitie naar duurzame energie te voorkomen.

Investering in Zonnepanelen Aantrekkelijker dan Ooit

De kosten van zonnepanelen dalen en het rendement stijgt. In combinatie met bijvoorbeeld een hybride warmtepomp, wordt de investering nog interessanter.

Maximaliseer Zelfverbruik

Techniek Nederland adviseert om de capaciteit van zonnepanelen af te stemmen op het eigen verbruik en het zelfverbruik te maximaliseren, bijvoorbeeld door slimme energiemanagementsystemen.

Stimulering van innovatie, zoals de toepassing van thuisbatterijen, kan volgens Terpstra bijdragen aan een efficiënter energienet en een hogere zelfconsumptie van zonnestroom.

Bent u klaar om te investeren in zonnepanelen en uw energierekening te verlagen? Plan nu een gratis dakcheck of vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan!

 

Is jouw dak geschikt?

Doe de gratis dakcheck