Tot 80% onafhankelijk van het energienet met de thuisbatterij van Enphase

Doe de gratis thuisbatterij check

Binnen 3 uur geregeld!

4.5/5

4,5

Optimaal Rendement

Benut de Volle Kracht van Uw Zonnesysteem

Intelligente Energieverbruik

Gebruik uw energie slim met onze innovatieve oplossingen.

Smart Huis

Dynamische energie met goedkoopste tarieven

Black friday tot 30% korting

Black Friday Deal - Tot 30% korting!

Upgrade je Energieopslag: Klaar in 2-4 Weken!

Profiteer nu van onze Black Friday aanbieding en optimaliseer je energieverbruik met een geavanceerde thuisbatterij. Neem contact op voor een vrijblijvende offerte!

Waarom een thuisbatterij

Uw zonnepanelen genereren overdag energie, maar vaak wordt deze stroom niet meteen gebruikt, bijvoorbeeld als u niet thuis bent. Normaal gesproken wordt deze overtollige energie teruggevoerd naar het net. Echter, met onze geavanceerde thuisbatterij van Enphase, kunt u uw zelfvoorziening verhogen tot 60-80%. De energie die anders overdag aan het net zou worden teruggeleverd, wordt opgeslagen in de batterij. ‘s Avonds kunt u dan eenvoudig gebruikmaken van deze opgeslagen energie. Zo optimaliseert u uw energiegebruik en vergroot u uw onafhankelijkheid.

Ervaringen van onze tevreden klanten

5/5

Na een vrijblijvende offerte te hebben ontvangen is Encore Solar recent bij mij langs geweest om zonnepanelen te plaatsen. Ben uitermate tevreden over de service; de communicatie verliep vlot en vlekkeloos, de medewerkers zijn zeer deskundig en werd steeds up-to-date gehouden betreft het installatieproces. Van harte aanbevolen als u een betrouwbare partij zoekt met concurrerende prijzen!

Riaz Baarderwijk
5/5

Deskundig en betrouwbaar. Ze hebben binnen 4 weken geïnstalleerd. Een Aanrader. We wilde graag door een gecertificeerde bedrijf onze installatie laten uitvoeren. Encore Solar had duidelijke communicatie en kwam de afspraak na. Offerte was goed en kwam geen extra kosten bij kijken. We genieten nu van duurzame energie en besparen nu op onze energierekening.

Silvia Zaadhof
5/5

Ik ben tevreden over de diensten van Encore Solar. We kregen duidelijke uitleg van de adviseur en goede prijs. Ervaren mannen en mooie installatie. We hebben 12 zonnepanelen geïnstalleerd met een accu en laadpaal. We zijn nu voorziend voor de toekomst. Bedankt en ik raad het zeker aan.


Nick Bakker

Voordelen van een thuisbatterij

Onafhankelijkheid

Met een thuisbatterij van Enphase kun je het gebruik van je eigen zonne-energie aanzienlijk verhogen en zo minder stroom van buitenaf inkopen. Dit maakt je minder afhankelijk van fluctuerende energieprijzen en verhoogt het eigen gebruik van duurzame energie. Dit zijn slechts enkele van de vele voordelen van een thuisbatterij. Ontdek alle voordelen van de Enphase thuisbatterij.

Voordelen van een thuisbatterij

Voorkom uitval van zonnepanelen

Het energienet raakt steeds vaker verzadigd door de grote hoeveelheden teruggeleverde energie. Netbeheerders geven aan dat zij in de toekomst mogelijk de teruglevering van energie van zonnepanelen op bepaalde momenten moeten beperken. Door een batterij te gebruiken, kun je het grootste deel van de opgewekte energie zelf behouden.

Voordelen van een thuisbatterij

Optimale flexibiliteit

Onze batterij is compatibel met alle soorten omvormers en beschikt over een modulair ontwerp, wat betekent dat uitbreiding altijd mogelijk is voor meer energieopslag. Dit batterijsysteem is perfect voorbereid op een duurzame toekomst. Ontdek meer over de capaciteit en prijzen van onze thuisbatterij. Geïnteresseerd in een op maat gemaakt voorstel? Boek een vrijblijvend adviesgesprek!

Ons aanbod

Wij maken zonne-energie toegankelijk voor iedereen die vandaag wil besparen en mee wil bouwen aan de duurzame wereld van morgen. Daarom geven wij je advies dat helemaal afgestemd is op jouw situatie én leveren we een thuisbatterij met het hoogste rendement. Als klant van Encore Solar krijg je nog eens extra €250 korting.
Enphase T10
€ 9.499 Incl. Btw
Enphase T3
€ 5.299 Incl. Btw

Realiseer je eigen thuisbatterij in slechts drie stappen

Plan een vrijblijvend adviesgesprek

Nadat je jouw gegevens hebt ingevuld, zorgen wij ervoor dat we binnen 24 uur contact met je opnemen om een vrijblijvend adviesgesprek te organiseren met een van onze experts. Onze deskundige adviseurs zijn beschikbaar om je te begeleiden bij het kiezen van de perfecte thuisbatterij die past bij jouw unieke situatie.

Op maat gemaakt persoonlijk advies

Na het adviesgesprek sturen we je op dezelfde dag een vrijblijvende offerte, inclusief een gedetailleerd kostenoverzicht en uitgebreide informatie over de thuisbatterij.

Dag van Installatie

Onze thuisbatterij wordt deskundig geïnstalleerd en aangesloten, waardoor je direct live-inzicht hebt in de prestaties ervan via onze app.

Ontvang gratis offerte

Vul uw gegevens hieronder in voor een vrijblijvende adviesgesprek

Geheel vrijblijvend

Verzekerd van kwaliteit en veiligheid

Binnen één dag is alles geïnstalleerd.

Onze Enphase thuisbatterij vormt een cruciaal onderdeel van je thuisenergienetwerk, en daarom leggen we enorme nadruk op kwaliteit en veiligheid. Deze batterijen worden ontwikkeld in de Verenigde Staten, waarbij we trots 15 jaar productgarantie bieden. Ze ondergaan rigoureuze veiligheidstests en zijn ontworpen om een optimale levensduur te garanderen. Wil je meer weten over de brandveiligheid van onze thuisbatterij? We blijven ons onderscheiden in verschillende opzichten.

Opgeleverde projecten


10,5 kWh opslagcapaciteit
16 zonnepanelen, 6.880 watt piek

Riaz uit Capelle aan den IJssel


10,5 kWh opslagcapaciteit
14 zonnepanelen, 6.020 watt piek

Kevin uit Nieuwerkerk aan den IJssel


13,5 kWh opslagcapaciteit
18 zonnepanelen, 7.740 watt piek

Christiaan uit Nesselande


3,5 kWh opslagcapaciteit
8 zonnepanelen, 3.360 watt piek
Alfen laadpaal

Albert uit Nieuwerkerk aan den IJssel

3,5 kWh opslagcapaciteit
10 zonnepanelen, 4.200 watt piek

Keles uit Nieuwerkerk aan den IJssel

10,5 kWh opslagcapaciteit
18 zonnepanelen, 7.740 watt piek

Nico uit Capelle aan den IJssel

3,5 kWh opslagcapaciteit
10 zonnepanelen, 4.200 watt piek

Johan uit Zevenhuizen

10,5 kWh opslagcapaciteit
12 zonnepanelen, 5.000 watt piek

Wim uit Capelle aan den IJssel

5/5

Wij werken enkel met de beste merken

Reviews Encore Solar

UITSTEKEND
41 recensies op
Nick Bakker
Nick Bakker
13 November 2023
Ik ben tevreden over de diensten van Encore Solar. We kregen duidelijke uitleg van de adviseur en goede prijs. Ervaren mannen en mooie installatie. We hebben 12 zonnepanelen geïnstalleerd met een accu en laadpaal. We zijn nu voorziend voor de toekomst. Bedankt en ik raad het zeker aan.
Gijsbert Verhoef
Gijsbert Verhoef
12 November 2023
Een top bedrijf met verstand van zaken! Encore Solar heeft bij ons 14 panelen geplaatst, alles netjes aangesloten en daarna de boel weer helemaal opgeruimd achtergelaten. Ik zou iedereen aanraden om zonnepanelen door Encore Solar te laten plaatsen! Naast een goede prijs ook hele vriendelijke en gemotiveerde mensen!
mariya asadi
mariya asadi
11 November 2023
Ik stel voor dat ze een zeer professioneel team zijn
Igor van Damme
Igor van Damme
10 November 2023
Ik ben zeer tevreden met de jongens die werken in Encore Solar. Ze goed opgeleid zijn en ze weten wat ze doen. Ze komen op tijd en en doen hun werk snel en accuraat. Ik hoefde niet schoon te maken, zij houden het schoon. Het hele systeem werkt zonder fouten en ik heb alleen maar positieve emoties van het werk van de jongens uit het bedrijf. Veel succes verder Encore Solar!
Hosseen Mansour Baker
Hosseen Mansour Baker
9 November 2023
Top bedrijf! Altijd superfijn contact mee, staan je vakkundig te woord en geven advies op maat. Ook leveren ze de projecten strak op👌🏼 Keep up the good work!
Milad Heravy
Milad Heravy
9 November 2023
Betrouwbare vakmannen, kan een ieder dit bedrijf aanraden. Doet wat het beloofd, communiceert helder en ontzorgt je volledig.
I M
I M
9 November 2023
Top club, komt afspraken na en is flexibel!
Dajana Smi
Dajana Smi
9 November 2023
Tevreden over de werkzaamheden van Encore Solar. We hebben zonnepanelen aangeschaft vanwege het hoge energieverbruik van ons gezin. Nu profiteren we van voordelen omdat dit is gecombineerd met de laadpaal.
obeid zaf
obeid zaf
9 November 2023
Ik raad met harte Encore Solar aan. Een eerlijke bedrijf die doet wat het beloofd, namelijk zonnepanelen plaatsing met kwalitatieve onderdelen en vakmanschap.
Devyne Code
Devyne Code
9 November 2023
Ik heb onlangs me zonnepanelen laten installeren. Ze waren professioneel, efficiënt en leverden uitstekend werk. Mijn energierekening is aanzienlijk gedaald en ik voel me goed dat ik bijdraag aan een groenere wereld. Ik raad ze zeker aan!

Is jouw woning geschikt voor een thuisbatterij?

Doe de gratis adviesgesprek

Neem contact op

Wil je graag advies over de mogelijkheden voor jouw zonnepanelen, laadpaal en thuisbatterij? Onze adviseurs zitten voor je klaar!
Heb je nog andere vragen? We helpen je graag verder!
Encore Solar team

Veelgestelde vragen over Thuisbatterij

Thuisbatterijen van Enphase zijn ontworpen met de hoogste veiligheidsnormen in het achterhoofd, en we maken geen compromissen als het om veiligheid gaat. We gebruiken lithiumijzerfosfaat-technologie in plaats van de meer gangbare lithiumion-technologie. Lithiumion kan problemen met thermische stabiliteit hebben, wat bij oververhitting kan leiden tot brandgevaar. Lithiumijzerfosfaat daarentegen is gemaakt van natuurlijke, milieuvriendelijke materialen en staat bekend om zijn stabiliteit. Dit vermindert het risico op oververhitting en maakt de batterijen onbrandbaar. Zo bieden onze thuisbatterijen niet alleen milieuvriendelijke voordelen, maar garanderen ze ook uw veiligheid.

De meest geschikte locatie voor een thuisbatterij is vaak in de garage of in een berging, voornamelijk vanwege de afmetingen van de batterij. We hebben onze batterijen echter voorzien van een esthetisch ontwerp, waardoor ze ook op andere plaatsen in het huis kunnen worden geïnstalleerd als dat gewenst is. Belangrijk is wel dat de batterij aan een stevige muur wordt bevestigd.

De Enphase IQ Battery 10T heeft de volgende kenmerken:
 • Afmetingen: 1283 x 775 x 188 mm (breedte x hoogte x diepte)
 • Gewicht: Drie basiseenheden van elk 40,5 kg plus een behuizing en montagebeugel van 22,1 kg, resulterend in een totaal van 143,6 kg.

De Enphase 3T daarentegen heeft deze specificaties:
 • Afmetingen: 430 x 775 x 188 mm (breedte x hoogte x diepte)
 • Gewicht: Eén basiseenheid van 40,5 kg en een behuizing en montagebeugel van 8,3 kg, wat leidt tot een totaalgewicht van 48,8 kg.

Zeker, de thuisbatterij van Enphase is modulair opgezet, waardoor het systeem kan worden uitgebreid als je energiebehoeften in de toekomst groeien. Het is ook mogelijk om de capaciteit te verlagen indien nodig.

De basiseenheid van de Enphase 3T thuisbatterij heeft een gewicht van 40,5 kg. Met de behuizing en montagebeugel erbij komt het totale gewicht uit op 48,8 kg. Daarom wordt deze batterij standaard door twee monteurs geïnstalleerd. Voor de Enphase 10T, bestaat het gewicht uit drie basiseenheden van elk 40,5 kg, plus 22,1 kg voor de behuizing en montagebeugel, wat het totale gewicht van de geïnstalleerde batterij op 143,6 kg brengt.

De thuisbatterij heeft een roundtrip-efficiëntie van 89% en een algemeen rendement van 98%. De roundtrip-efficiëntie verwijst naar het percentage van de elektriciteit die wordt opgeslagen in de batterij en later weer beschikbaar is voor gebruik in huis. Dit proces werkt als volgt: Gelijkstroom wordt naar de batterij geleid. In de batterij wordt deze gelijkstroom omgezet in wisselstroom, en tijdens het ontladen van de batterij wordt het opnieuw omgezet in wisselstroom. Bij dit omzettingsproces gaat ongeveer 11% van de energie verloren.

Nee, je kunt de thuisbatterij niet huren. Momenteel kan je de thuisbatterij uitsluitend kopen. Wel is het mogelijk om te financieren met een duurzaamheidslening. 
Op dit moment nog niet, vanaf 2024 kunnen de dynamisch contracten werken met een thuisbatterij. 
 • Een LED-lamp 2000 uur laten branden.
 • Ongeveer 70 kilometer rijden met een elektrische auto.
 • Tot 50 uur televisiekijken.
 • 5 uur lang was draaien in de wasmachine.
 • 4 uur water koken op een elektrische kookplaat.
 • 2 uur bakken of koken in een elektrische oven.
 • Een LED-lamp kan 800 uur branden.
 • Je kunt ongeveer 25 kilometer afleggen in een elektrische auto.
 • Geniet van 20 uur televisiekijken.
 • Laat de wasmachine 2 uur draaien.
 • Kook water gedurende 1,5 uur.
 • Bak gedurende 45 minuten in een elektrische oven.

Actie: BLACK FRIDAY

BLACK FRIDAY: TOT 30% KORTING
GELDIG TOT 1 DECEMBER