Nummer 1 keuze voor zonnepanelen: ontdek waarom Encore Solar ongekende groei doormaakt!

Haal het maximale uit jouw dak met zonnepanelen, met de hulp van deskundige adviseurs. Bij Encore Solar streven we ernaar om jou optimaal te laten profiteren van groene stroom, met als doel om jouw energierekening aanzienlijk te verlagen. Ontdek hoe jij het meeste kunt besparen met onze hoogwaardige zonnepanelen en ontvang professioneel advies op maat.

Ontdek hoe jij het meeste kunt besparen en ervaar waarom onze klanten ons beoordelen met een 9.4!

20 tot 35 jaar product garantie!

Klanten beoordelen ons met 4,6/5 sterren
4.6/5
Woning met zonnepanelen op het dak

Zonnepanelen financieren

Zonnepanelen die je energierekening verlagen, je woningwaarde verhogen en zichzelf snel terugverdienen. Kies voor financiering met eigen vermogen en profiteer direct van je zonnepanelenopbrengsten. Geen spaargeld? Geen probleem, ontdek onze flexibele financieringsopties. Neem contact op om opties bespreken

Lening tot 25.000

Een populaire optie is de Duurzaamheidslening, waarbij je tegen een rentetarief vanaf 1,4% kunt lenen met een looptijd van 120 maanden voor de aanschaf van zonnepanelen. Dit betekent dat je kunt profiteren van de voordelen van groene energie, terwijl je tegelijkertijd kunt besparen op je energierekening.

Wij zijn trots op onze samenwerking met SVN. Samen streven we naar duurzame oplossingen voor jouw groene projecten.

Subsidies

Hoewel er momenteel geen algemene subsidies beschikbaar zijn, is er goed nieuws: sinds 2023 geldt het 0% btw-tarief voor de aankoop van zonnepanelen. Dit betekent dat wanneer jouw adres een woonfunctie heeft, je profiteert van 0% btw op jouw zonnepaneleninstallatie.

Voor commerciële projecten zijn er echter wel subsidies beschikbaar. We kunnen je helpen bij het verkennen van mogelijke subsidieprogramma’s die van toepassing zijn op jouw specifieke project.

Meenemen in Hypotheek?

1. Door de kosten van zonnepanelen op te nemen in je hypotheek, kun je de investering over een langere periode spreiden.

2. Verhoging van woningwaarde

3. Zonnepanelen hebben een positieve invloed op het energielabel van je woningpositieve impact hebben op potentiële kopers en de verkoopbaarheid van je woning vergroten.

Select an option
  • Eenpersoonshuishouden: 1800 kWh
  • Tweepersoonshuishouden: 2700 kWh
  • Klein gezin: 3500 kWh
  • Gemiddeld gezin: 4500 kWh
  • Groot gezin: 5000 kWh
Prijsindicatie
Jaarlijkse opbrengst
6
Zonnepanelen

Prijsindicatie

€ 4.100 - € 4.900

Jaarlijkse opbrengst

€ 697

8
Zonnepanelen

Prijsindicatie

€ 4.760 - € 5.680

Jaarlijkse opbrengst

€ 930

10
Zonnepanelen

Prijsindicatie

€ 5.630 - € 6.440

Jaarlijkse opbrengst

€ 1.162

12
Zonnepanelen

Prijsindicatie

€ 6.380 - € 7.200

Jaarlijkse opbrengst

€ 1.395

15
Zonnepanelen

Prijsindicatie

€ 7.520 - € 8.500

Jaarlijkse opbrengst

€ 1.744

Van advies tot installatie: 4 stappen voor zonnepanelen

Plan en ontwerp op maat

Samen stellen we een plan op dat perfect aansluit bij jouw behoeften en ontwerpen we een zonnepanelensysteem dat optimaal presteert.

Professionele installatie

Ons ervaren team zorgt voor een vakkundige installatie van de zonnepanelen, met hoogwaardige materialen en aandacht voor veiligheid en efficiëntie.

Bespaar direct op kosten

Geniet direct van lagere energiekosten doordat je je eigen duurzame energie opwekt met de zonnepanelen.

Extra inspectie opleverrapport

Na de installatie voeren we een belangrijke inspectie uit om er zeker van te zijn dat alles naar behoren werkt. We stellen een gedetailleerd oplever rapport op voor jouw gemoedsrust.

Dak Geschikt?

Doe de gratis dakscan

Live inzicht in de Solar app

Na aansluiting heeft u dus direct inzicht in wat de zonnepanelen werkelijk opleveren

Live inzicht

Dankzij de apps van Enphase of Growatt kun je eenvoudig de monitoring van zonne-energie uitvoeren. Met slechts één druk op de knop kun je een nieuw systeem activeren, informatie over een bestaande installatie opvragen en woningeigenaren up-to-date houden.

Zonnepanelen geïnstalleerd binnen een dag

Alles uitstekend geregeld!

Ons installatieteam bestaat uit gecertificeerde professionals met VCA-certificatie (Veiligheid, Gezondheid en Milieu Checklist Aannemers).

InstallQ: een erkende kwaliteitsorganisatie voor installatietechniek. Dit waarborgt dat onze installaties voldoen aan strenge kwaliteitsnormen en dat je kunt vertrouwen op de duurzaamheid en betrouwbaarheid van je zonnepanelensysteem.

Gegarandeerd binnen 4 weken op jouw dak!

5/5

Encore Solar, dé zonnepanelen specialist

Maximale opbrengst met micro-omvormers

Met de micro-omvormers van Enphase blijft de opbrengst van uw zonnepanelen maximaal, ook al wordt één beïnvloed door schaduw of vuil. Bij verschillende dakvlakken of hellingshoeken en schaduw door bijvoorbeeld een schoorsteen, is een parallelgeschakeld systeem aan te raden. Dit levert meer rendement op, ondanks de hogere aanschafkosten. Met 30 jaar garantie op rendement.

Belangrijke punten bij het kopen van zonnepanelen in 2023

Met alle informatie die circuleert, is het belangrijk om te weten of zonnepanelen nog steeds een interessante investering zijn en waar je specifiek op moet letten bij de aankoop. Hier zijn enkele slimme tips om rekening mee te houden bij het kopen van zonnepanelen in 2023:

Toekomstbestendigheid:
Zorg ervoor dat jouw zonnepanelensysteem klaar is voor de toekomst. Denk bijvoorbeeld aan de mogelijkheid om een accu te laden met jouw omvormer en ervoor te zorgen dat de software van het systeem slimme aansturing van apparaten mogelijk maakt. Op die manier kun je jouw zonnepanelen nog efficiënter benutten wanneer je besluit om opslagoplossingen toe te voegen.

Optimaliseer jouw energieverbruik:
Bij de aanschaf van zonnepanelen is het belangrijk om rekening te houden met jouw energieverbruik. Door bewust om te gaan met jouw energiebehoefte en toekomstige plannen, zoals elektrisch rijden of koken, kun je ervoor zorgen dat jouw zonnepanelen optimaal benut worden en je zo veel mogelijk zelfvoorzienend bent.

Spreid de opbrengst:
Hoewel zonnepanelen gericht op het zuiden de hoogste opbrengst hebben, is het slim om de panelen te verdelen over meerdere dakvlakken. Op die manier kun je de opbrengsten gedurende de dag spreiden en optimaal gebruik maken van de beschikbare zonnestraling.

Garanties en servicecontracten:
Let bij de aankoop van zonnepanelen op de garanties die worden geboden door de fabrikant en de installateur. Zorg ervoor dat je goed op de hoogte bent van de garantievoorwaarden en overweeg ook een servicecontract voor periodiek onderhoud en snelle ondersteuning bij eventuele problemen.

Veelgestelde vragen over zonnepanelen

Zonnepanelen verminderen je energierekening, verminderen de CO2-uitstoot, verhogen de waarde van je woning en zorgen voor onafhankelijkheid van het elektriciteitsnet.

 

 

 Zonnepanelen hebben over het algemeen weinig onderhoud nodig. Periodieke reiniging en inspectie van de panelen kunnen helpen om optimale prestaties te behouden. Ze hebben een levensduur van 25-35 jaar of langer

Over het algemeen zijn de meeste daken geschikt, maar factoren zoals de oriëntatie, helling en schaduw kunnen de prestaties beïnvloeden. Ons softwaresysteem geeft de exacte berekening aan.

Gemiddeld verdienen zonnepanelenbezitters €1.300 per jaar aan hun dak. Maar elke situatie is anders en daarmee ook de opbrengsten die je kunt verwachten. Zo hebben het aantal zonuren, de hellingshoek van je dak en de temperatuur invloed op de prestaties van je zonnepanelen.

Zonnepanelen gebruiken fotovoltaïsche (PV) cellen om zonlicht direct om te zetten in elektriciteit. Het zonlicht wordt geabsorbeerd door de cellen, waardoor elektronen vrijkomen en een stroom genereren. Deze gelijkstroom wordt vervolgens omgezet in bruikbare wisselstroom met behulp van een omvormer. Op deze manier leveren zonnepanelen duurzame energie voor huishoudelijk gebruik.