Geen spijt bij consumenten: Zonnepanelen besparen meer dan ze kosten

Zonnepanelen besparen

Zonnepanelen, de groene revolutie die ons huis en onze wereld verandert. Met de voortdurende berichtgeving over mogelijke extra kosten en zorgen, vroegen we ons af hoe de eigenaren van zonnepanelen hiermee omgaan. Het blijkt dat de meerderheid van hen geen spijt heeft van hun aankoop en vasthoudt aan de voordelen van zonne-energie.

Zonnepanelen: Besparing boven kosten

Uit een enquête onder 1.145 zonnepaneeleigenaren blijkt dat maar liefst 54 procent van hen zonnepanelen opnieuw zou aanschaffen. Waarom? Omdat ze geloven dat de besparingen die zonnepanelen opleveren veel groter zijn dan eventuele extra kosten die energiebedrijven in rekening brengen.

Dit is goed nieuws voor iedereen die zich zorgen maakt over de financiële kant van zonnepanelen. Bijna 44 procent van de enquêtedeelnemers is enigszins bezorgd over de mogelijke terugleverkosten, terwijl 30 procent zich erg zorgen maakt. Maar zelfs met deze zorgen in het achterhoofd, zou 56 procent van de zonnepaneelbezitters zonder twijfel opnieuw voor zonnepanelen kiezen, vanwege de aanzienlijke besparingen die ze opleveren.

Stroomnetuitdagingen: Zonnepaneelbezitters blijven positief

Een ander punt van zorg was het nieuws over uitvallende omvormers als gevolg van het volle stroomnet. 41 procent van de respondenten was enigszins bezorgd, en 23 procent was erg bezorgd. Echter, meer dan 64 procent gaf aan dat ze nog steeds zonnepanelen zouden kopen als ze dit wisten op het moment van hun aankoopbeslissing. Het lijkt erop dat de voordelen van zonnepanelen opwegen tegen de zorgen.

Thuisbatterijen: Een groeiende interesse

Wat betreft thuisbatterijen, heeft bijna 77 procent van de respondenten aangegeven dat de recente berichtgeving hun interesse in een thuisbatterij heeft vergroot. Opvallend is dat 36 procent van hen zelfs van plan is er een aan te schaffen, waarbij bijna de helft van deze groep verwacht dit binnen 2 tot 3 jaar te doen.

Voor 57 procent van de respondenten is het nog onduidelijk of ze een thuisbatterij zullen aanschaffen, en de belangrijkste reden is de hoge prijs.

Conclusie:

Zonnepaneelbezitters blijven vastberaden en positief over hun keuze, ondanks de zorgen die in de media worden geuit. De besparingen die zonnepanelen bieden, blijken de eventuele kosten te overtreffen. En met een groeiende interesse in thuisbatterijen, lijkt de toekomst van zonne-energie alleen maar helderder te worden.

Wil je meer weten over hoe zonnepanelen jou kunnen helpen besparen en onafhankelijk te zijn? Plan nu een gratis adviesgesprek in met onze experts!

Plan een Gratis Adviesgesprek in!

Is jouw dak geschikt?

Doe de gratis dakcheck