Zonnepanelen aanschaffen in 2023: nog steeds rendabel?

Woning met zonnepanelen op het dak

Zonnepanelen aanschaffen in 2023: nog steeds rendabel?

Ben je geïnteresseerd in zonnepanelen en wil je weten wat het je kan opleveren? In deze blog duiken we dieper in op zonnepanelen kopen in 2023. We bespreken niet alleen de kosten, maar ook de vele voordelen van zonne-energie. Zo kun je een weloverwogen keuze maken voor jouw duurzame investering. Benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag nu een gratis zonnepanelen offerte aan en ontdek hoeveel je kunt besparen!

Wat is de salderingsregeling en waarom wordt deze afgebouwd?

De salderingsregeling is een regeling waarmee huishoudens en kleine bedrijven die zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen, deze elektriciteit kunnen terugleveren aan het elektriciteitsnet en kunnen wegstrepen tegen hun eigen verbruik. Hierdoor betalen zij alleen voor de netto hoeveelheid elektriciteit die zij afnemen van het net.

Het kabinet wil de salderingsregeling afbouwen omdat deze regeling ervoor zorgt dat de overheid minder belastinginkomsten heeft en energieleveranciers extra kosten maken die zij doorberekenen aan alle klanten, waardoor het energietarief voor iedereen stijgt. Het kabinet wil deze kostenstijging tegengaan.

Financiële voordelen van zonnepanelen in 2023

Vanaf 2025 kunnen huishoudens en kleine bedrijven stapsgewijs minder salderen. Vanaf 2031 kan er niet meer gesaldeerd worden. Ieder jaar wordt de hoeveelheid saldering verminderd, tot aan 0% in 2031. Dit betekent dat je vanaf 2025 elk jaar iets meer betaalt voor de netto hoeveelheid elektriciteit die je afneemt van het net.

Als je al zonnepanelen hebt, dan krijg je vanaf 2025 steeds minder terug voor de elektriciteit die je teruglevert aan het net. Dit betekent dat het financieel minder interessant wordt om zonnepanelen te hebben. Maar ondanks de afbouw van de salderingsregeling blijven zonnepanelen een slimme investering. Zonnepanelen worden namelijk steeds goedkoper en efficiënter, en ze verdienen zichzelf nog steeds terug binnen een aantal jaren.

Als je nog geen zonnepanelen hebt, is het verstandig om deze nog vóór 2025 aan te schaffen. Op die manier kun je nog profiteren van de volledige salderingsregeling. Bovendien kun je na 2025 nog steeds geld besparen op je energierekening door zelf elektriciteit op te wekken met zonnepanelen en deze te gebruiken op momenten dat de zon schijnt.

Encore Solar: jouw betrouwbare partner voor zonnepanelen

Als je als huiseigenaar geïnteresseerd bent in het investeren in zonnepanelen, dan is Encore Solar de beste keuze voor hoogwaardige zonne-energiesystemen en uitstekende service. Encore Solar onderscheidt zich van andere aanbieders door een combinatie van factoren:

  • Ervaring: Met jarenlange ervaring in de zonne-energie-industrie hebben we duizenden zonnepaneelinstallaties voltooid. Hierdoor kunnen we op maat gemaakte oplossingen bieden die voldoen aan jouw specifieke behoeften.
  • Kwaliteit: Wij maken gebruik van alleen de hoogste kwaliteit zonnepanelen en omvormers van gerenommeerde fabrikanten, zodat je verzekerd bent van een duurzaam en betrouwbaar systeem.
  • Financiële ondersteuning: Samen met financiële instellingen zorgen we ervoor dat je toegang hebt tot de beste financieringsmogelijkheden. Bovendien bieden we een uitgebreide garantie op al onze zonnepaneelsystemen.
  • Kwaliteitsservice: Ons team staat altijd klaar om jouw vragen te beantwoorden en je te helpen bij elke stap van het proces. Met lokale vestigingen kunnen we persoonlijke service en ondersteuning bieden.

 

Bij Encore Solar geloven we in het leveren van hoogwaardige zonne-energiesystemen met uitstekende service voor onze klanten. Onze ervaring en toewijding aan kwaliteit stellen ons in staat om op maat gemaakte oplossingen te bieden die aan jouw behoeften voldoen.

Wil je meer weten over de mogelijkheden van zonnepanelen voor jouw woning? Vraag dan nu een gratis dakscan aan! Onze experts inspecteren jouw dak en geven een nauwkeurige schatting van de kosten en het verwachte rendement.

Kies voor een duurzame toekomst met Encore Solar als jouw partner voor zonne-energie. Samen kunnen we een positieve impact hebben op het milieu en jouw investering in zonnepanelen laten renderen.

Bovendien bieden we de mogelijkheid om een duurzaamheidslening aan te vragen bij SVN (Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederland). Met deze lening kun je jouw investering in zonnepanelen financieren en profiteren van een lagere energierekening. Ontdek snel of jouw woning in aanmerking komt voor deze gunstige regeling!

Neem contact op met Encore Solar voor meer informatie over onze diensten en om een afspraak te maken voor jouw gratis dakscan. Wij helpen jou graag bij het nemen van een stap richting duurzame energie!

Is jouw dak geschikt?

Doe de gratis dakcheck