Waarom juist in de winter zonnepanelen installeren?

Nieuws NOS zonnepanelen goedkoper dan vorige jaar

Heb je er ooit aan gedacht om zonnepanelen te installeren, maar denk je dat de winter niet het beste seizoen is om dit te doen? Het zou je kunnen verbazen, maar de winter is eigenlijk het perfecte moment om zonnepanelen te laten plaatsen. In tegenstelling tot wat je misschien denkt, wekken zonnepanelen ook in de winter stroom op, soms zelfs meer dan in de herfst. Bovendien is de installatietijd in de winter vaak korter dan in de lente, wat betekent dat je sneller kunt profiteren van lagere energiekosten. In dit artikel zullen we in detail uitleggen waarom de winter het ideale moment is om zonnepanelen te installeren.

Opbrengst van zonnepanelen in de winter

Een veelgestelde vraag is of zonnepanelen wel stroom opwekken in de winter, en hoe dat precies werkt. Simpel gezegd, zonnepanelen werken op basis van zonlicht, niet op warmte. Sterker nog, zonnepanelen presteren vaak beter bij koelere temperaturen dan bij warme. Dit komt doordat ze energie efficiënter omzetten bij lagere temperaturen. Dus, op een zonnige winterdag kunnen zonnepanelen zelfs meer stroom produceren dan op een hete zomerdag. Hoewel de lente en zomer de hoogste opbrengst opleveren vanwege meer en intenser zonlicht, is de opbrengst in de winter verrassend hoog, vaak zelfs hoger dan in de herfst. Dit komt door het toegenomen aantal zonuren, langere dagen en over het algemeen minder bewolking en regen.

Korte installatietijd dankzij lagere vraag

In de winter is er doorgaans minder vraag naar zonnepanelen, wat leidt tot kortere wachttijden voor installatie. Dit is een ideaal moment om te profiteren van de dalende vraag en snellere installaties. Terwijl je in het voorjaar soms 6 tot 12 weken moet wachten op installatie, kun je in de winter vaak al binnen 4 weken je zonnepanelen laten plaatsen. Bij Encore Solar begrijpen we het belang van een snelle service, en we kunnen zelfs in de winter snel zonnepanelen installeren. Wacht dus niet langer en vraag nu een offerte aan om binnenkort te genieten van een lagere energierekening dankzij je nieuwe zonnepanelen.

Voorbereid op de piek in de lente en zomer

Veel mensen denken pas aan zonnepanelen wanneer de lente begint en de zon begint te schijnen. Op dat moment ben je eigenlijk al te laat, want het duurt vaak nog enkele weken voordat de zonnepanelen geïnstalleerd zijn. Hierdoor mis je kostbare zonne-energie die anders je energierekening aanzienlijk zou verlagen. De winter is dus het ideale moment om zonnepanelen te installeren, zodat je klaar bent om te profiteren van de zonnige dagen in de lente en zomer.

Zonnepanelen zijn weerbestendig

Maak je je zorgen over de winterse omstandigheden? Maak je geen zorgen, zonnepanelen zijn weerbestendig. Ze kunnen tegen regen, wind, sneeuw, ijzel en hagel. De panelen hebben zelfs een vuilafstotende coating, waardoor vuil na een regen- of sneeuwbui automatisch wegspoelt. De bekabeling en connectoren van het zonnesysteem zijn ook bestand tegen water, sneeuw en ijzel. Onze ervaren installateurs zorgen ervoor dat alles veilig wordt gemonteerd, zelfs tijdens een winterstorm.

Bespaar in 2024 met Encore Solar zonnepanelen

Wil je in 2024 besparen op je energiekosten met zonnepanelen van Encore Solar? Doe mee aan de Winteractie van Encore Solar en maak kans op korting op je zonnepanelen. Zonne-energie is voor iedereen beschikbaar, zelfs in de winter. Wacht niet langer en profiteer van de voordelen van zonnepanelen, ongeacht het seizoen.

Vraag een gratis adviesgesprek en dakschouw aan

Benieuwd naar de mogelijkheden van zonnepanelen voor jouw woning? Vraag nu een gratis adviesgesprek aan bij Encore Solar en laat onze experts je begeleiden bij de overstap naar duurzame energie. Bovendien bieden we een gratis dakschouw aan om de geschiktheid van je dak voor zonnepanelen te beoordelen. Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe je kunt profiteren van de voordelen van zonne-energie, zelfs in de winter!

Is jouw dak geschikt?

Doe de gratis dakcheck