Thuisbatterijen: Een Slimme Investering met Belastingvoordeel

Thuisbatterij Enphase Encore Solar 3T en 10T

21% voordeel bij een aankoop van een thuisbatterij

Consumenten die overwegen een thuisbatterij aan te schaffen, ongeacht of ze al zonnepanelen hebben of niet, hebben nu reden tot vreugde. De Belastingdienst biedt namelijk de mogelijkheid om de btw terug te vragen die op de aankoop van een thuisbatterij rust. Dit nieuws is een gamechanger in de wereld van energieopslag en voelt als een financiële stimulans, volgens Romano Hagen, een ervaren fiscaal jurist met meer dan 10 jaar ervaring in de Nederlandse zonne-energiesector.

Snellere Terugverdientijd

Deze regeling verandert de dynamiek van thuisbatterijen aanzienlijk. Dankzij de btw-teruggave wordt de terugverdientijd van een thuisbatterij verkort tot slechts 7 tot 8 jaar. Hierdoor wordt investeren in energieopslag voor consumenten aantrekkelijker dan ooit tevoren. Dit is met name opmerkelijk gezien de dalende prijzen van thuisbatterijen door schaalvergroting in de industrie.

Voorwaarden voor Btw-teruggave

Het terugvragen van btw op een thuisbatterij is echter aan enkele voorwaarden verbonden. Een belangrijke eis is de combinatie van een thuisbatterij met een dynamisch energiecontract, waarmee consumenten kunnen handelen op de energiemarkt. Het actief deelnemen aan de energiemarkt wordt beschouwd als een zakelijke activiteit door de Belastingdienst, waardoor consumenten in aanmerking komen voor btw-teruggave. Na het eerste jaar van aankoop moeten consumenten normaal gesproken btw afdragen, omdat ze energie inkopen en verkopen. Echter, in de meeste gevallen kan de Kleine Ondernemersregeling (KOR) worden toegepast, waardoor consumenten vrijgesteld zijn van btw-afdracht in de jaren na de aankoop van de batterij.

Automatisch Energiehandelen

Het handelen in energie op de energiemarkt wordt volledig automatisch afgehandeld voor consumenten. Slimme software die bij thuisbatterijen wordt geleverd, optimaliseert het laden en ontladen van de batterij op basis van energieprijzen. Hierdoor wordt energie geladen wanneer de prijzen laag zijn en verkocht wanneer de prijzen hoog zijn.

Installateurs en Btw-teruggave

Voor installateurs is het van essentieel belang om de btw-teruggave voor hun klanten te regelen voordat de thuisbatterij wordt aangeschaft. Niet alle merken thuisbatterijen bieden namelijk de mogelijkheid om actief te handelen op de energiemarkt. Daarom is afstemming met de Belastingdienst per merk noodzakelijk om aan te tonen dat er daadwerkelijk in energie wordt gehandeld.

Ook voor Zonnepaneelbezitters

Voor bezitters van zonnepanelen die al btw hebben teruggevraagd bij de aankoop van hun zonnepaneelinstallatie, is het mogelijk om btw terug te vragen voor een thuisbatterij. Hierbij moeten echter enkele zaken vooraf geregeld worden, zoals het aankoopcontract en het energiecontract op naam van de partner. Installateurs en consumenten kunnen vooraf contact opnemen om de btw-teruggave te organiseren en eventuele teleurstelling achteraf te voorkomen.

Controleer de Btw-teruggave

Om de btw-teruggave eenvoudig te controleren en te organiseren, wordt er momenteel gewerkt aan een btw-test die met slechts enkele muisklikken kan bepalen of u in aanmerking komt. Het is naar schatting dat meer dan 85% van de particuliere thuisbatterij-eigenaren in aanmerking zal komen voor btw-teruggave. Om onaangename verrassingen te voorkomen, is het raadzaam om de btw-teruggave vooraf te controleren en te regelen.

Wilt u meer weten over hoe thuisbatterijen en btw-teruggave samenwerken om uw investering nog waardevoller te maken? Lees meer over dit onderwerp op onze [pagina over thuisbatterijen en btw-teruggave](voeg hier de link naar de pagina in). Profiteer van deze financiële stimulans en maak de overgang naar duurzame energieopslag eenvoudiger en voordeliger dan ooit tevoren!

Bent u nieuwsgierig geworden naar hoe thuisbatterijen en btw-teruggave kunnen samenkomen om uw investering nog waardevoller te maken?

Wij nodigen u uit om meer te ontdekken over dit onderwerp tijdens een persoonlijk gesprek met onze experts. U kunt nu een afspraak maken voor een gratis adviesgesprek en een op maat gemaakte offerte voor uw thuisbatterij. Profiteer van deze kans om de overgang naar duurzame energieopslag eenvoudiger en voordeliger dan ooit te maken.

Plan uw Gratis Adviesgesprek en Offerte voor Thuisbatterij

Wij staan klaar om al uw vragen te beantwoorden en u te begeleiden bij het nemen van de juiste beslissing voor uw energiebehoeften. Klik hier om uw gratis adviesgesprek en offerte aan te vragen. Maak vandaag nog de eerste stap naar een duurzamere toekomst!

Is jouw dak geschikt?

Doe de gratis dakcheck