Encore solar zonnepanelen installaties

Ontdek de Kracht van Duurzame Energie met onze Thuisbatterij

Energie Onafhankelijkheid, Duurzaamheid en Besparingen - Alles in Één Slimme Oplossing

Optimaal Rendement

Benut de Volle Kracht van Uw Zonnesysteem

Intelligente Energiebenutting Thuis

Efficiëntie op zijn best: Gebruik uw energie slim met onze innovatieve oplossingen.

Altijd energie, ook zonder zon

Energiezekerheid, Ongeacht het Weer

7+ jaar ervaring met verduurzamen

Wil jij jouw huis verduurzamen met zonnepanelen en een thuisbatterij? En ben je op zoek naar een gecertificeerd bedrijf dat kwalitatief en veilige installatie van beide systemen uitvoert? Dat is precies wat Encore Solar te bieden heeft.

Stel je voor dat je volledige controle hebt over je energievoorziening, met een combinatie van zonnepanelen en een thuisbatterij die samen zonnestralen omzetten in gratis stroom voor jouw huis. Encore Solar, InstallQ-gecertificeerd, een vertrouwde naam in duurzame energie met meer dan 7 jaar ervaring, biedt systemen die betrouwbaar en efficiënt zijn. We hebben al talloze huiseigenaren geholpen om hun energiekosten te verlagen en hun ecologische voetafdruk te verkleinen.

Wat als je niet alleen geld kon besparen, maar ook kon genieten van de voordelen van gratis stroom en je elektrische auto kon opladen met onze zonne-energiesystemen? Encore Solar maakt deze dromen werkelijkheid. Stel je voor dat je elke maand honderden euro’s bespaart op je energierekening en tegelijkertijd bijdraagt aan een duurzamere toekomst voor jouw kinderen en kleinkinderen.

Ben je klaar om de volgende stap te zetten naar een duurzamere toekomst? Wacht niet langer! Doe een gratis adviesgesprek bij jou thuis met onze deskundige adviseurs. Laat Encore Solar je begeleiden op jouw reis naar groene energie en financiële vrijheid. Wees de held van jouw eigen duurzame verhaal en begin vandaag nog met besparen, comfortabel vanuit je eigen woning.

Encore Solar team
Team Encore Solar

Ervaringen van onze tevreden klanten

5/5

Na een vrijblijvende offerte te hebben ontvangen is Encore Solar recent bij mij langs geweest om zonnepanelen te plaatsen. Ben uitermate tevreden over de service; de communicatie verliep vlot en vlekkeloos, de medewerkers zijn zeer deskundig en werd steeds up-to-date gehouden betreft het installatieproces. Van harte aanbevolen als u een betrouwbare partij zoekt met concurrerende prijzen!

Riaz Baarderwijk
5/5

Deskundig en betrouwbaar. Ze hebben binnen 4 weken geïnstalleerd. Een Aanrader. We wilde graag door een gecertificeerde bedrijf onze installatie laten uitvoeren. Encore Solar had duidelijke communicatie en kwam de afspraak na. Offerte was goed en kwam geen extra kosten bij kijken. We genieten nu van duurzame energie en besparen nu op onze energierekening.

Silvia Zaadhof
5/5

Ik ben tevreden over de diensten van Encore Solar. We kregen duidelijke uitleg van de adviseur en goede prijs. Ervaren mannen en mooie installatie. We hebben 12 zonnepanelen geïnstalleerd met een accu en laadpaal. We zijn nu voorziend voor de toekomst. Bedankt en ik raad het zeker aan.


Nick Bakker

“Niet de zon die schijnt, maar hoe we haar stralen vangen, bepaalt onze duurzame toekomst.” 

Elon Musk
CEO of Tesla

Opgeleverde projecten


10,5 kWh opslagcapaciteit
16 zonnepanelen, 6.880 watt piek

Riaz uit Capelle aan den IJssel


10,5 kWh opslagcapaciteit
14 zonnepanelen, 6.020 watt piek

Kevin uit Nieuwerkerk aan den IJssel


13,5 kWh opslagcapaciteit
18 zonnepanelen, 7.740 watt piek

Christiaan uit Nesselande


3,5 kWh opslagcapaciteit
8 zonnepanelen, 3.360 watt piek
Alfen laadpaal

Albert uit Nieuwerkerk aan den IJssel

3,5 kWh opslagcapaciteit
10 zonnepanelen, 4.200 watt piek

Keles uit Nieuwerkerk aan den IJssel

10,5 kWh opslagcapaciteit
18 zonnepanelen, 7.740 watt piek

Nico uit Capelle aan den IJssel

3,5 kWh opslagcapaciteit
10 zonnepanelen, 4.200 watt piek

Johan uit Zevenhuizen

10,5 kWh opslagcapaciteit
12 zonnepanelen, 5.000 watt piek

Wim uit Capelle aan den IJssel

Welke soort thuisbatterij is geschikt voor jouw huis?

Waarom kiezen voor een InstallQ installateur?

Risico's van Niet-InstallQ aanemers: Veel mensen maken de fout om een installateur in te huren die niet InstallQ certificering hebben. Een goedkope aanbieder zoals deze brengt talloze risico's met zich mee:
Verzekeringsmaatschappijen: 90% van de verzekeringsmaatschappijen accepteert alleen InstallQ gecertificeerde installaties voor de verzekering. In het geval van schade ben je niet verzekerd als je je installatie laat uitvoeren door een bedrijf dat niet InstallQ-gecertificeerd is.

Ons Aanbod: Waarom zou je risico nemen met een goedkope aannemer als je gemoedsrust kunt hebben?
Wij zijn een InstallQ-goedgekeurde installateurs, NEN1010, en NEN3140 normen.
Wij helpen je met een veilige en betaalbare installatie voor zonnepanelen en thuisbatterij.

5/5

Wij werken enkel met de beste merken

Reviews Encore Solar

Betrouwbaar

16 zonnepanelen 6880 Wp

Ze hebben hun werk netjes gedaan en alles netjes achtergelaten. Mooi werk geleverd!

Aanbevelen? Ja
8

Deskundige adviseurs en mooie installatie

12 zonnepanelen 5160 Wp, thuisbatterij 3,5 kWh

Nu prijsplafond weg is, hebben we snel keuze gemaakt om zonnepanelen te kopen. Ramin van Encore Solar heeft ons goed geholpen en geadviseerd. We hebben de nieuwste zonnepanelen gekocht met een Thuisbatterij. Hiermee gaan we een dynamische energiecontract afsluiten. Door dynamische energie contract kunnen we goedkoop inkopen en duur verkopen van stroom. Wanneer de tarieven hoog liggen, maakt het systeem automatisch gebruik van de thuisbatterij. Zo hebben wij ook nooit meer last van Stedin die zonnepanelen uitschakelt. Verder hebben we ook geen last van betalen voor terug leveren. Ramin heeft ook uitgelegd, dat we nu extra voordeel hebben met de BTW voor thuisbatterij en hoeven geen BTW betalen voor zonnepanelen. Al met al goede investering en ik ga nu passief geld verdienen. Ik raad Encore Solar zeker aan. Mannen die deskundig zijn en meedenken met je.

Aanbevelen? Ja
10

Tevreden!

12 zonnepanelen 5160 Wp

Ik bedank Encore voor hun inzet. Ze hebben het strak gelegd en naast dat ook netjes afgewerkt. Ook na de installatie namen ze contact op. Dat vond ik fijn

Aanbevelen? Ja
9

Duidelijk en goed prijs

10 zonnepanelen 4300 Wp

Bij verschillende partijen offerte opgevraagd voor 10 panelen. Bij Encore Solar was alles duidelijk en een goede prijs. Ze reageren snel. Aanrader!

Aanbevelen? Ja
8

Netjes afgewerkt en goede prijs

16 zonnepanelen 6880 Wp

Mijn ervaring met Encore Solar is goed. Communicatie was goed en de prijs ook. Dank!

Aanbevelen? Ja
9

Geweldige klantenservice

10 zonnepanelen 4300 Wp 

Ramin van Encore Solar heeft uitstekend werk geleverd, vanaf het ontvangen van mijn verzoek voor de installatie van zonnepanelen tot het wegnemen van mijn zorgen, het plannen ervan en het laten installeren ervan. Dit alles is gedaan in 2 weken. Bedankt voor de geweldige klantenservice Ramin.

Raghu Kummari

10

20 panelen uitstekend gelegd

20 zonnepanelen 8600 Wp

Offerte ontvangen en alles was helder uitgelegd. De installatie was TOP! Ons buren hebben ook mooie installatie gehad. Aanrader!

Aanbevelen? Ja
10

Gekwalificeerde en netjes gedaan

10 zonnepanelen 4300 Wp

Installatie gedaan door gecertificeerde bedrijf. Wij zijn tevreden met het resultaat.

Aanbevelen? Ja
9

Tevreden met prijs en geleverde diensten

8 zonnepanelen 3440 Wp

De communicatie was uitstekend, ze beantwoordden al mijn vragen en gaven me duidelijke uitleg over de installatie en het gebruik van de zonnepanelen.

Aanbevelen? Ja
9

Zijn jouw zonnepanelen geschikt voor een thuisbatterij?

Doe de gratis adviesgesprek

Veelgestelde vragen over Thuisbatterij

Thuisbatterijen van Enphase zijn ontworpen met de hoogste veiligheidsnormen in het achterhoofd, en we maken geen compromissen als het om veiligheid gaat. We gebruiken lithiumijzerfosfaat-technologie in plaats van de meer gangbare lithiumion-technologie. Lithiumion kan problemen met thermische stabiliteit hebben, wat bij oververhitting kan leiden tot brandgevaar. Lithiumijzerfosfaat daarentegen is gemaakt van natuurlijke, milieuvriendelijke materialen en staat bekend om zijn stabiliteit. Dit vermindert het risico op oververhitting en maakt de batterijen onbrandbaar. Zo bieden onze thuisbatterijen niet alleen milieuvriendelijke voordelen, maar garanderen ze ook uw veiligheid.

De meest geschikte locatie voor een thuisbatterij is vaak in de garage of in een berging, voornamelijk vanwege de afmetingen van de batterij. We hebben onze batterijen echter voorzien van een esthetisch ontwerp, waardoor ze ook op andere plaatsen in het huis kunnen worden geïnstalleerd als dat gewenst is. Belangrijk is wel dat de batterij aan een stevige muur wordt bevestigd.

De Enphase IQ Battery 10T heeft de volgende kenmerken:
 • Afmetingen: 1283 x 775 x 188 mm (breedte x hoogte x diepte)
 • Gewicht: Drie basiseenheden van elk 40,5 kg plus een behuizing en montagebeugel van 22,1 kg, resulterend in een totaal van 143,6 kg.

De Enphase 3T daarentegen heeft deze specificaties:
 • Afmetingen: 430 x 775 x 188 mm (breedte x hoogte x diepte)
 • Gewicht: Eén basiseenheid van 40,5 kg en een behuizing en montagebeugel van 8,3 kg, wat leidt tot een totaalgewicht van 48,8 kg.

Zeker, de thuisbatterij van Enphase is modulair opgezet, waardoor het systeem kan worden uitgebreid als je energiebehoeften in de toekomst groeien. Het is ook mogelijk om de capaciteit te verlagen indien nodig.

De basiseenheid van de Enphase 3T thuisbatterij heeft een gewicht van 40,5 kg. Met de behuizing en montagebeugel erbij komt het totale gewicht uit op 48,8 kg. Daarom wordt deze batterij standaard door twee monteurs geïnstalleerd. Voor de Enphase 10T, bestaat het gewicht uit drie basiseenheden van elk 40,5 kg, plus 22,1 kg voor de behuizing en montagebeugel, wat het totale gewicht van de geïnstalleerde batterij op 143,6 kg brengt.

De thuisbatterij heeft een roundtrip-efficiëntie van 89% en een algemeen rendement van 98%. De roundtrip-efficiëntie verwijst naar het percentage van de elektriciteit die wordt opgeslagen in de batterij en later weer beschikbaar is voor gebruik in huis. Dit proces werkt als volgt: Gelijkstroom wordt naar de batterij geleid. In de batterij wordt deze gelijkstroom omgezet in wisselstroom, en tijdens het ontladen van de batterij wordt het opnieuw omgezet in wisselstroom. Bij dit omzettingsproces gaat ongeveer 11% van de energie verloren.

Nee, je kunt de thuisbatterij niet huren. Momenteel kan je de thuisbatterij uitsluitend kopen. Wel is het mogelijk om te financieren met een duurzaamheidslening. 
Op dit moment nog niet, vanaf 2024 kunnen de dynamisch contracten werken met een thuisbatterij. 
 • Een LED-lamp 2000 uur laten branden.
 • Ongeveer 70 kilometer rijden met een elektrische auto.
 • Tot 50 uur televisiekijken.
 • 5 uur lang was draaien in de wasmachine.
 • 4 uur water koken op een elektrische kookplaat.
 • 2 uur bakken of koken in een elektrische oven.
 • Een LED-lamp kan 800 uur branden.
 • Je kunt ongeveer 25 kilometer afleggen in een elektrische auto.
 • Geniet van 20 uur televisiekijken.
 • Laat de wasmachine 2 uur draaien.
 • Kook water gedurende 1,5 uur.
 • Bak gedurende 45 minuten in een elektrische oven.

Advies nodig?

Wil je ontdekken hoe je jouw woning kunt verduurzamen en energiekosten kunt besparen?
Vraag dan een gratis adviesgesprek met een van onze deskundige aan!

Actie: BLACK FRIDAY

BLACK FRIDAY: TOT 30% KORTING
GELDIG TOT 1 DECEMBER