Ontdek de Zon: Is Jouw Dak Klaar voor Zonnepanelen?

Is jouw dak geschikt voor zonnepanelen

Zonnepanelen zijn een slimme en duurzame investering om niet alleen je energierekening te verlagen, maar ook bij te dragen aan een groenere toekomst. Maar voordat je de sprong waagt naar zonne-energie, wil je natuurlijk weten: Kunnen zonnepanelen op mijn dak?

Checken of Jouw Dak Geschikt Is

Volgens Milieu Centraal zijn de meeste Nederlandse daken geschikt voor zonnepanelen. De grote vraag is echter hoe geschikt jouw dak precies is. Hoeveel zonlicht valt er op jouw dak en hoeveel panelen passen erop? Deze factoren bepalen de uiteindelijke stroomopbrengst van jouw zonnepanelen.

De 3 Factoren voor Zonnige Successen

  1. Richting en Helling van je Dak:
    • Een dak op het zuiden, westen of oosten vangt meer zon dan een dak op het noorden.De helling van je dak, idealiter tussen 20 en 50 graden, beïnvloedt de opbrengst.
  2. Schaduw op je Dak:
    • Bomen, dakkapellen, of schoorstenen kunnen schaduw werpen en de opbrengst verminderen.Gelukkig zijn er oplossingen, zoals micro-omvormers of power-optimizers, om schaduw effectief aan te pakken.
  3. Beschikbare Ruimte op je Dak:
    • Niet elk dakdeel is geschikt voor zonnepanelen, bijvoorbeeld bij ramen of dakraampjes.Denk ook aan de afstand tot de nok en dakrand, en zorg voor voldoende ruimte.

Maak Zelf een Eerste Inschatting

Wil je snel een eerste indruk krijgen van de geschiktheid van jouw dak? Maak gebruik van onze Zonnepanelencheck of bekijk de Zonatlas voor een overzicht van geschikte daken in jouw gemeente.

Vraag een Gratis Dakcheck aan bij Encore Solar!

Wil je een nauwkeurige beoordeling van jouw situatie? Encore Solar staat voor je klaar met een gratis en vrijblijvende dakcheck. Onze gekwalificeerde experts analyseren jouw dak op basis van de genoemde factoren en bieden een op maat gemaakt advies. Maak vandaag nog een afspraak voor een gratis adviesgesprek en ontdek de mogelijkheden voor zonnepanelen op jouw dak.

Samen zetten we de stap naar een duurzame en energiezuinige toekomst!

Is jouw dak geschikt?

Doe de gratis dakcheck