Energiebespaarlening - Zonnepanelen Financieren met 0% Rente

De Juiste Financiering voor Elke Situatie!

Doe de gratis dakcheck

Binnen 3 uur geregeld!

4.5/5

4,5

0% Rente*

Verzamelinkomen tot €60.000

Geen verborgen kosten

Je betaalt geen afsluit- of bijkomende kosten

Vervroegd aflossen

Je kunt de volledige lening of een deel ervan altijd vergoedingvrij aflossen.

*Speciale kans voor gezinnen met een jaarinkomen tot €60.000! U komt nu in aanmerking voor onze Energiebespaarlening tegen 0% rente. Deze unieke regeling is perfect voor huishoudens die normaal niet in aanmerking komen voor financiering. Profiteer nu en maak uw woning duurzamer, terwijl u bespaart op uw energierekening.

Welke Voorwaarden Gelden voor een Energiebespaarlening?

Om in aanmerking te komen voor de Energiebespaarlening voor uw woning, zijn er specifieke voorwaarden waaraan voldaan moet worden. Het Warmtefonds heeft de mogelijkheden voor het verkrijgen van een lening verruimd, waardoor nu ook eigenaar-bewoners van 75 jaar en ouder of diegenen met beperkte leencapaciteit een aanvraag kunnen indienen. Hieronder vindt u de belangrijkste voorwaarden overzichtelijk weergegeven.

Stappenplan: Aanvraag Energiebespaarlening

Bezoek het online aanvraagformulier en vul de vereiste gegevens in.

Na het indienen van je aanvraag stuurt het Nationaal Warmtefonds een e-mail met een link naar je persoonlijke klantomgeving, ‘Mijn Lening’. Bij het inloggen op ‘Mijn Lening’ ontvang je ter verificatie een code via sms op je mobiele telefoon.


Voor het uitbrengen van een leningsofferte moet het Nationaal Warmtefonds eerst je aanvraag beoordelen. Dit betekent dat je bepaalde informatie moet aanleveren, en dat het Warmtefonds een toetsing bij het Bureau Krediet Registratie (BKR) zal uitvoeren.

Om je aanvraag soepel en zorgvuldig te laten verlopen, is het belangrijk dat je het iWize-proces volgt. Dit proces stelt je in staat om snel en veilig informatie te verstrekken door in te loggen met je DigiD bij verschillende overheidsdiensten. Vervolgens upload je alle benodigde aanvullende documenten in ‘Mijn Lening’.

Voor vragen over het aanleveren van gegevens kun je de FAQ-sectie op de website van het Warmtefonds raadplegen, waar je een lijst met veelgestelde vragen en antwoorden vindt.

De bouwdepot is in eerste instantie negen maanden geldig. Mocht je na deze periode nog steeds toegang willen tot je depot, dan is het mogelijk om de looptijd te verlengen. Houd er rekening mee dat je na verlenging geen rentevergoeding meer ontvangt over het resterende bedrag in het bouwdepot.

Zodra de energiebesparende maatregelen zijn uitgevoerd, vul je het declaratieformulier in. Dit maakt het mogelijk voor het Warmtefonds om de betalingen aan de uitvoerders te voldoen.


Profiteer van je nieuwe zonnepanelen en thuisbatterij, gefinancierd tegen 0% rente, en begin met het besparen op je energiekosten.

Ontvang gratis offerte

Vul nu uw gegevens in voor een vrijblijvend adviesgesprek en laat ons u helpen met uw aanvraag.

Geheel vrijblijvend

Is jouw dak geschikt?

Doe de gratis dakcheck

Neem contact op

Wil je graag advies over de mogelijkheden voor jouw zonnepanelen, laadpaal en thuisbatterij? Onze adviseurs zitten voor je klaar!
Heb je nog andere vragen? We helpen je graag verder!
Encore Solar team

Veelgestelde vragen over Energiebespaarlening

Na je aanvraag voor de Energiebespaarlening ontvang je een bevestiging. Zodra we alle benodigde documenten en informatie van jou hebben, beoordelen we je financiële situatie en sturen we een offerte. Vervolgens vragen we je om deze offerte en die van je aannemer te ondertekenen en te uploaden. Na deze stappen ontvang je van ons een definitieve goedkeuring voor de Energiebespaarlening. Voor de meest recente informatie over de verwerkingstijd, bezoek onze website.

Indien de Energiebespaarlening niet mogelijk is, word je hierover geïnformeerd.

De voortgang van je aanvraag kun je volgen in Mijn Warmtefonds. Heb je nog vragen? Stuur dan een e-mail naar contact@warmtefonds.nl.

De rente van de lening kan mogelijk in aanmerking komen voor belastingaftrek. Voor specifieke vragen over de fiscale behandeling van de lening adviseren wij je om contact op te nemen met de Belastingdienst of een fiscaal adviseur.

Ja, het Warmtefonds meldt de Energiebespaarlening als aflopend krediet positief bij het Bureau Krediet Registratie (BKR). Als je meer dan twee maanden niet betaalt, is het Warmtefonds verplicht om dit te melden bij het BKR. Deze melding kan gevolgen hebben voor eventuele toekomstige leningen of hypotheekaanvragen die je wilt indienen.

De bouwdepot is in eerste instantie negen maanden geldig. Mocht je na deze periode nog steeds toegang willen tot je depot, dan is het mogelijk om de looptijd te verlengen. Houd er rekening mee dat je na verlenging geen rentevergoeding meer ontvangt over het resterende bedrag in het bouwdepot.