Dynamische energiecontracten voor particulieren

 

Als particulier wil je graag besparen op je energierekening en tegelijkertijd bijdragen aan een duurzamere wereld. Een van de manieren om dit te bereiken is door het afsluiten van een dynamisch energiecontract. In dit blog leggen we uit wat een dynamisch energiecontract is en hoe het werkt. Daarnaast bieden we een gratis dakcheck aan bij Encore Solar, zodat je kunt ontdekken of jouw dak geschikt is voor het plaatsen van zonnepanelen.

Een dynamisch energiecontract is een energiecontract waarbij de energieprijs gedurende het contract verandert op basis van de marktprijs. Dit betekent dat de energieprijs kan stijgen of dalen afhankelijk van de vraag en aanbod op de energiemarkt. Hierdoor kan het zijn dat je in bepaalde periodes meer of minder betaalt voor je energie. Dit kan voordelig zijn wanneer de marktprijs daalt, maar het kan ook betekenen dat je meer betaalt wanneer de marktprijs stijgt.

Het afsluiten van een dynamisch energiecontract kan interessant zijn wanneer je graag wilt profiteren van schommelingen in de energieprijs. Het kan ook een goede keuze zijn wanneer je bijvoorbeeld zonnepanelen hebt en zo zelf energie opwekt. Op momenten dat je meer energie opwekt dan je verbruikt, lever je energie terug aan het net. Wanneer de energieprijs hoog is, ontvang je meer geld voor deze teruggeleverde energie.

Bij Encore Solar bieden we niet alleen de installatie van zonnepanelen aan, maar ook een gratis dakcheck. Hierbij komen we bij jou thuis langs om te bekijken of jouw dak geschikt is voor het plaatsen van zonnepanelen. We kijken naar de ligging van het dak, de helling en eventuele schaduwvorming. Op basis van deze informatie geven we een advies op maat over de mogelijkheden voor het plaatsen van zonnepanelen op jouw dak.

Wil jij graag besparen op je energierekening en bijdragen aan een duurzamere wereld? Overweeg dan om een dynamisch energiecontract af te sluiten en laat je dak checken  voor zonnepanelen door Encore Solar. Zo weet je zeker dat je de juiste keuze maakt en optimaal kunt profiteren van de voordelen van zonne-energie. Neem vrijblijvend contact voor meer informatie.

Is jouw dak geschikt?

Doe de gratis dakcheck