Er zijn verschillende soorten zonnepanelen op de markt, elk met zijn eigen voor- en nadelen. In dit artikel bespreken we de verschillende soorten zonnepanelen en hoe je het juiste type kunt kiezen voor je huis.

Monokristallijne zonnepanelen

Monokristallijne zonnepanelen zijn de meest voorkomende soort zonnepaneel. Ze zijn gemaakt van een enkel kristal silicium en zijn efficiënter dan polykristallijne zonnepanelen. Monokristallijne zonnepanelen zijn echter ook duurder dan polykristallijne zonnepanelen.

Polykristallijne zonnepanelen

Polykristallijne zonnepanelen zijn gemaakt van meerdere kristallen silicium. Ze zijn minder efficiënt dan monokristallijne zonnepanelen, maar ze zijn ook goedkoper. Polykristallijne zonnepanelen zijn een goede keuze voor mensen die op zoek zijn naar een betaalbaar zonnepaneelsysteem.

In-glas zonnepanelen

In-glas zonnepanelen zijn een nieuwe soort zonnepaneel dat steeds populairder wordt. Ze zijn gemaakt van een dun laagje silicium dat is ingebed in glas. In-glas zonnepanelen zijn zeer duurzaam en hebben een lange levensduur. Ze zijn echter ook duurder dan traditionele zonnepanelen.

Hoe kies je het juiste type zonnepaneel?

Bij het kiezen van het juiste type zonnepaneel moet je rekening houden met een aantal factoren, zoals het budget, de locatie van je huis en de hoeveelheid zonlicht die je huis krijgt. Als je op zoek bent naar een efficiënt zonnepaneelsysteem, dan zijn monokristallijne zonnepanelen de beste keuze. Als je op zoek bent naar een betaalbaar zonnepaneelsysteem, dan zijn polykristallijne zonnepanelen een goede keuze. Als je op zoek bent naar een duurzaam zonnepaneelsysteem, dan zijn in-glas zonnepanelen een goede keuze.

Wil je meer weten over zonnepanelen? Laat ons een gratis dakcheck doen om te zien of je geschikt bent voor zonnepanelen!

Is jouw dak geschikt?

Doe de gratis dakcheck