Encore solar zonnepanelen installaties

Ontdek de Kracht van Duurzame Energie met onze Thuisbatterij

Energie Onafhankelijkheid, Duurzaamheid en Besparingen - Alles in Één Slimme Oplossing

Optimaal Rendement

Benut de Volle Kracht van Uw Zonnesysteem

Intelligente Energiebenutting Thuis

Efficiëntie op zijn best: Gebruik uw energie slim met onze innovatieve oplossingen.

Altijd energie, ook zonder zon

Energiezekerheid, Ongeacht het Weer

7+ jaar ervaring met verduurzamen

Wil jij jouw huis verduurzamen met zonnepanelen en een thuisbatterij? En ben je op zoek naar een gecertificeerd bedrijf dat kwalitatief en veilige installatie van beide systemen uitvoert? Dat is precies wat Encore Solar te bieden heeft.

Stel je voor dat je volledige controle hebt over je energievoorziening, met een combinatie van zonnepanelen en een thuisbatterij die samen zonnestralen omzetten in gratis stroom voor jouw huis. Encore Solar, InstallQ-gecertificeerd, een vertrouwde naam in duurzame energie met meer dan 7 jaar ervaring, biedt systemen die betrouwbaar en efficiënt zijn. We hebben al talloze huiseigenaren geholpen om hun energiekosten te verlagen en hun ecologische voetafdruk te verkleinen.

Wat als je niet alleen geld kon besparen, maar ook kon genieten van de voordelen van gratis stroom en je elektrische auto kon opladen met onze zonne-energiesystemen? Encore Solar maakt deze dromen werkelijkheid. Stel je voor dat je elke maand honderden euro’s bespaart op je energierekening en tegelijkertijd bijdraagt aan een duurzamere toekomst voor jouw kinderen en kleinkinderen.

Ben je klaar om de volgende stap te zetten naar een duurzamere toekomst? Wacht niet langer! Doe een gratis adviesgesprek bij jou thuis met onze deskundige adviseurs. Laat Encore Solar je begeleiden op jouw reis naar groene energie en financiële vrijheid. Wees de held van jouw eigen duurzame verhaal en begin vandaag nog met besparen, comfortabel vanuit je eigen woning.

Encore Solar team
Team Encore Solar

Ervaringen van onze tevreden klanten

5/5

Na een vrijblijvende offerte te hebben ontvangen is Encore Solar recent bij mij langs geweest om zonnepanelen te plaatsen. Ben uitermate tevreden over de service; de communicatie verliep vlot en vlekkeloos, de medewerkers zijn zeer deskundig en werd steeds up-to-date gehouden betreft het installatieproces. Van harte aanbevolen als u een betrouwbare partij zoekt met concurrerende prijzen!

Riaz Baarderwijk
5/5

Deskundig en betrouwbaar. Ze hebben binnen 4 weken geïnstalleerd. Een Aanrader. We wilde graag door een gecertificeerde bedrijf onze installatie laten uitvoeren. Encore Solar had duidelijke communicatie en kwam de afspraak na. Offerte was goed en kwam geen extra kosten bij kijken. We genieten nu van duurzame energie en besparen nu op onze energierekening.

Silvia Zaadhof
5/5

Ik ben tevreden over de diensten van Encore Solar. We kregen duidelijke uitleg van de adviseur en goede prijs. Ervaren mannen en mooie installatie. We hebben 12 zonnepanelen geïnstalleerd met een accu en laadpaal. We zijn nu voorziend voor de toekomst. Bedankt en ik raad het zeker aan.


Nick Bakker

“Niet de zon die schijnt, maar hoe we haar stralen vangen, bepaalt onze duurzame toekomst.” 

Elon Musk
CEO of Tesla

Opgeleverde projecten


10,5 kWh opslagcapaciteit
16 zonnepanelen, 6.880 watt piek

Riaz uit Capelle aan den IJssel


10,5 kWh opslagcapaciteit
14 zonnepanelen, 6.020 watt piek

Kevin uit Nieuwerkerk aan den IJssel


13,5 kWh opslagcapaciteit
18 zonnepanelen, 7.740 watt piek

Christiaan uit Nesselande


3,5 kWh opslagcapaciteit
8 zonnepanelen, 3.360 watt piek
Alfen laadpaal

Albert uit Nieuwerkerk aan den IJssel

3,5 kWh opslagcapaciteit
10 zonnepanelen, 4.200 watt piek

Keles uit Nieuwerkerk aan den IJssel

10,5 kWh opslagcapaciteit
18 zonnepanelen, 7.740 watt piek

Nico uit Capelle aan den IJssel

3,5 kWh opslagcapaciteit
10 zonnepanelen, 4.200 watt piek

Johan uit Zevenhuizen

10,5 kWh opslagcapaciteit
12 zonnepanelen, 5.000 watt piek

Wim uit Capelle aan den IJssel

Welke soort thuisbatterij is geschikt voor jouw huis?

Waarom kiezen voor een InstallQ installateur?

Risico's van Niet-InstallQ aanemers: Veel mensen maken de fout om een installateur in te huren die niet InstallQ certificering hebben. Een goedkope aanbieder zoals deze brengt talloze risico's met zich mee:
Verzekeringsmaatschappijen: 90% van de verzekeringsmaatschappijen accepteert alleen InstallQ gecertificeerde installaties voor de verzekering. In het geval van schade ben je niet verzekerd als je je installatie laat uitvoeren door een bedrijf dat niet InstallQ-gecertificeerd is.

Ons Aanbod: Waarom zou je risico nemen met een goedkope aannemer als je gemoedsrust kunt hebben?
Wij zijn een InstallQ-goedgekeurde installateurs, NEN1010, en NEN3140 normen.
Wij helpen je met een veilige en betaalbare installatie voor zonnepanelen en thuisbatterij.

5/5

Wij werken enkel met de beste merken

Reviews Encore Solar

Deskundig en betrouwbaar

20 zonnepanelen 8600 Wp 

Snelle service! Binnen 4 weken waren de zonnepanelen op mijn dak. Ramin heeft mij van A tot Z begeleid in het proces. Deskundige en betrouwbaar.

MK

10

Netjes

8 zonnepanelen 3440 Wp 

Netjes werk geleverd !

Melvin Vokshi

10

Tevreden

14 zonnepanelen 6020 Wp 

Tevreden over de werkzaamheden van Encore Solar. We hebben zonnepanelen aangeschaft vanwege het hoge energieverbruik van ons gezin. Nu profiteren we van voordelen omdat dit is gecombineerd met de laadpaal.

Dajana Smi

10

12 zonnepanelen geweldig geplaatst

12 zonnepanelen 5160 Wp

Encore Solar maakt groene energie gemakkelijk en betaalbaar. Hun deskundige team heeft me geholpen bij elke stap van het proces. Geweldige ervaring!

Aanbevelen? Ja
8

Top ervaring

16 zonnepanelen 6880 Wp

Alles verliep goed en kabels netjes afgewerkt. De schouwer kwam vooraf langs om de situatie te bekijken en binnen een maand al panelen op mijn dak.

Aanbevelen? Ja
10

6 panelen super blij mee!

6 zonnepanelen 2580 Wp

Ik kreeg gratis offerte op maat. Alles top geregeld. Tevreden mee!

Aanbevelen? Ja
10

Eerlijke bedrijf met kennis van zaken

12 zonnepanelen 5160 Wp

Mijn ervaring is zeer goed met Encore Solar, Heb 12 panelen laten zetten, advies op maat gekregen, naar de wensen wordt er geluisterd, ook tijdens de installatie werden alle vragen en zorgen ontnomen. Je ziet gelijk dat ze professioneel zijn en kennis van zaken. In de toekomst ga ik een batterij plaatsen, mijn installatie is dan ook hierop ingericht. Ik zal dan weer aankloppen bij je Ramin, bedankt nog!

Aanbevelen? Ja
10

Betrouwbaar en snelle installatie

16 zonnepanelen 6880 Wp

Advies was keurig uitgelegd en uitgevoerd. Nu genieten we van gratis stroom. De investering halen we binnen paar jaar eruit. Bovendien zijn nu duurzaam. Dat is belangrijkste.

Aanbevelen? Ja
8

Kwaliteit en geen lange wachttijd!

8 zonnepanelen 3440 Wp

Mijn ervaring met Encore solar ging super goed! Eerst kwam een vriendelijke man vrijblijvend schouwen. Hij won mijn vertrouwen en daarna ben ik gelijk akkoord gegaan! de installatie was binnen 3.5 week van begin tot eind afgerond tegen een nette prijs! Ik raad Encore solar aan!

Aanbevelen? Ja
10

Zijn jouw zonnepanelen geschikt voor een thuisbatterij?

Doe de gratis adviesgesprek

Veelgestelde vragen over Thuisbatterij

Thuisbatterijen van Enphase zijn ontworpen met de hoogste veiligheidsnormen in het achterhoofd, en we maken geen compromissen als het om veiligheid gaat. We gebruiken lithiumijzerfosfaat-technologie in plaats van de meer gangbare lithiumion-technologie. Lithiumion kan problemen met thermische stabiliteit hebben, wat bij oververhitting kan leiden tot brandgevaar. Lithiumijzerfosfaat daarentegen is gemaakt van natuurlijke, milieuvriendelijke materialen en staat bekend om zijn stabiliteit. Dit vermindert het risico op oververhitting en maakt de batterijen onbrandbaar. Zo bieden onze thuisbatterijen niet alleen milieuvriendelijke voordelen, maar garanderen ze ook uw veiligheid.

De meest geschikte locatie voor een thuisbatterij is vaak in de garage of in een berging, voornamelijk vanwege de afmetingen van de batterij. We hebben onze batterijen echter voorzien van een esthetisch ontwerp, waardoor ze ook op andere plaatsen in het huis kunnen worden geïnstalleerd als dat gewenst is. Belangrijk is wel dat de batterij aan een stevige muur wordt bevestigd.

De Enphase IQ Battery 10T heeft de volgende kenmerken:
 • Afmetingen: 1283 x 775 x 188 mm (breedte x hoogte x diepte)
 • Gewicht: Drie basiseenheden van elk 40,5 kg plus een behuizing en montagebeugel van 22,1 kg, resulterend in een totaal van 143,6 kg.

De Enphase 3T daarentegen heeft deze specificaties:
 • Afmetingen: 430 x 775 x 188 mm (breedte x hoogte x diepte)
 • Gewicht: Eén basiseenheid van 40,5 kg en een behuizing en montagebeugel van 8,3 kg, wat leidt tot een totaalgewicht van 48,8 kg.

Zeker, de thuisbatterij van Enphase is modulair opgezet, waardoor het systeem kan worden uitgebreid als je energiebehoeften in de toekomst groeien. Het is ook mogelijk om de capaciteit te verlagen indien nodig.

De basiseenheid van de Enphase 3T thuisbatterij heeft een gewicht van 40,5 kg. Met de behuizing en montagebeugel erbij komt het totale gewicht uit op 48,8 kg. Daarom wordt deze batterij standaard door twee monteurs geïnstalleerd. Voor de Enphase 10T, bestaat het gewicht uit drie basiseenheden van elk 40,5 kg, plus 22,1 kg voor de behuizing en montagebeugel, wat het totale gewicht van de geïnstalleerde batterij op 143,6 kg brengt.

De thuisbatterij heeft een roundtrip-efficiëntie van 89% en een algemeen rendement van 98%. De roundtrip-efficiëntie verwijst naar het percentage van de elektriciteit die wordt opgeslagen in de batterij en later weer beschikbaar is voor gebruik in huis. Dit proces werkt als volgt: Gelijkstroom wordt naar de batterij geleid. In de batterij wordt deze gelijkstroom omgezet in wisselstroom, en tijdens het ontladen van de batterij wordt het opnieuw omgezet in wisselstroom. Bij dit omzettingsproces gaat ongeveer 11% van de energie verloren.

Nee, je kunt de thuisbatterij niet huren. Momenteel kan je de thuisbatterij uitsluitend kopen. Wel is het mogelijk om te financieren met een duurzaamheidslening. 
Op dit moment nog niet, vanaf 2024 kunnen de dynamisch contracten werken met een thuisbatterij. 
 • Een LED-lamp 2000 uur laten branden.
 • Ongeveer 70 kilometer rijden met een elektrische auto.
 • Tot 50 uur televisiekijken.
 • 5 uur lang was draaien in de wasmachine.
 • 4 uur water koken op een elektrische kookplaat.
 • 2 uur bakken of koken in een elektrische oven.
 • Een LED-lamp kan 800 uur branden.
 • Je kunt ongeveer 25 kilometer afleggen in een elektrische auto.
 • Geniet van 20 uur televisiekijken.
 • Laat de wasmachine 2 uur draaien.
 • Kook water gedurende 1,5 uur.
 • Bak gedurende 45 minuten in een elektrische oven.

Advies nodig?

Wil je ontdekken hoe je jouw woning kunt verduurzamen en energiekosten kunt besparen?
Vraag dan een gratis adviesgesprek met een van onze deskundige aan!

Actie: BLACK FRIDAY

BLACK FRIDAY: TOT 30% KORTING
GELDIG TOT 1 DECEMBER